Zaterdag in Kennis: De Mosasaurus is terug

Zaterdag 28 februari in het wetenschapskatern Kennis van de Volkskrant de volgende onderwerpen...

PALEONTOLOGIE De Mona Lisa van de paleontologie komt naar Maastricht. Welkom terug Mosasaurus. Voor even. Door Ben van Raaij.

GESCHIEDENIS Wie waren de Hottentotten? Voorronde van de Grote Geschiedenis Quiz.

MEDISCH Onderzoekers in de Verenigde Staten en Leiden bedenken een nieuwe aanpak voor het vinden van virusremmers. Door Broer Scholtens.

ONDERWIJS Universiteiten willen méér vrouwelijke hoogleraren. Tot nu toe is gemiddeld iets meer dan 10 procent vrouw. Door Malou van Hintum.

PSYCHOLOGIE Gedragen gamers zich op internet anders dan offline? Wetenschappers mochten een kijkje nemen in de gegevens van online computerspellen. Door Peter van Ammelrooy.

PALEOKLIMATOLOGIE 34 miljoen jaar geleden sloeg het klimaat om: het werd koud. Maar hoe verliep die omslag? Utrechte molecuulanalyses lichten een tipje van de sluier op. Door Martijn van Calmthout.

ASTRONOMIE Hoeveel aardes telt het heelal? Een speciale satteliet gaat deze vraag beantwoorden. Door Govert Schilling.

ARCHEOLOGIE Prehistorische vindplekken op de bodem van de Noordzee dreigen te verdwijnen door werkzaamheden. Archeologen brengen ze waar mogelijk in kaart. Door David Davidson.

BIOLOGIE Waar komen toch de tropische libellen vandaan? De Nederlandse entomoloog Jan van Tol heeft hier ideeën over. Door Wim Wirtz.

Meer over