technieuws

Utrecht krijgt grootste Apple-museum in Europa

Ed Bindels, oprichter en eigenaar van Apple-reseller Amac, opent begin volgend jaar het grootste Apple-museum van Europa. In het museum, dat zich bevindt in het winkelcentrum The Wall langs de A2 in Utrecht, worden meer dan vijfduizend Apple-producten tentoongesteld. De collectie van het nieuwe museum bestaat uit bijna alle Apple-producten die sinds 1977 werden uitgebracht. Een deel van de Apple-producten kreeg Bindels uit de collectie van het Apple-museum in Drenthe.

Schilderij en speaker ineen van Sonos en Ikea

Speakerfabrikant ­Sonos en de Zweedse woonwinkel Ikea breiden hun samenwerking verder uit. Na een lamp en een boekenplank is het dit keer de beurt aan een canvas schilderijtje dat tegelijk dienst doet als speaker. Net als bij de vorige producten kan ook deze speaker worden bediend met de bestaande Sonos-app en worden opgenomen in een netwerk van meerdere Sonos-speakers. De Symfonisk-schilderijlijst met wifi-speaker is vanaf 15 juli verkrijgbaar en kost 179 euro.

Alle EU-lidstaten kunnen optreden tegen Facebook

Nationale toezichthouders in de EU kunnen optreden tegen bedrijven die de Europese privacyregeling (GDPR) schenden, ook als het bedrijf niet is gevestigd in dat land. Dat oordeelt het Europees Hof van Justitie in een zaak die door de Belgische toezichthouder was aangespannen tegen Facebook. België wil dat het netwerk stopt met het volgen van de surfgeschiedenis van niet-gebruikers. Volgens Facebook was dat een zaak voor de Ierse autoriteiten, waar het Europese hoofdkantoor staat.

Meer over