Samsung naar hoogste rechter in patentzaak Apple

Samsung heeft besloten de hoogste rechtbank in de Verenigde Staten in te schakelen in één van de lopende patentzaken tegen Apple. Dat blijkt uit juridische papieren die het Zuid-Koreaanse bedrijf woensdag heeft ingediend, meldt San Jose Mercury News.

null Beeld epa
Beeld epa

In 2012 oordeelde de rechtbank van San Jose dat Samsung patenten van Apple heeft geschonden in 23 producten, zoals de smartphone Galaxy S2. Apple kreeg een schadevergoeding van 930 miljoen dollar (835 miljoen euro) toegewezen, wat later werd verlaagd naar 548 miljoen dollar (492 miljoen euro).

Een verzoek het oordeel te heroverwegen werd vorige week in hoger beroep afgewezen, waarna het Federaal Hooggerechtshof, de Supreme Court, overblijft als de laatste optie.

Steun van Google en Facebook
Andere bedrijven als Google en Facebook steunen Samsungs verzoek om hoger beroep en zullen hier waarschijnlijk op aandringen bij het Federaal Hooggerechtshof. Het kan nog wel tot volgend jaar zomer duren voordat de rechtbank besluit of de zaak wordt heropend.

Naast deze zaak loopt er nog een patentzaak tussen de twee concurrenten. Vorig jaar oordeelde de rechter dat Samsung ook in meer recente producten technologieën van Apple heeft gekopieerd. In deze zaak kreeg Apple een schadevergoeding van 120 miljoen dollar (107 miljoen euro) toegewezen. Ook in dit geval gaat Samsung in hoger beroep.

null Beeld epa
Beeld epa
Meer over