'Samsung en Facebook praten over smartphone'

Facebook zou met Samsung in gesprek zijn over een 'Facebookphone'. Dat melden media in Zuid-Korea. Volgens Sanmobile heeft Mark Zuckerberg gesproken met Lee Jay-Yong, de vicepresident van het Koreaanse concern. Ze zouden over 'toekomstige businessprojecten' hebben gesproken.

Mark Zuckerberg Beeld getty
Mark ZuckerbergBeeld getty

Het is al de derde keer dit jaar dat topmensen van beide bedrijven met elkaar van gedachten wisselen. Sanmobile ziet het als een aanwijzing dat Facebook op zoek is naar een hardwarepartner.

Overigens denkt Sanmobile dat de gesprekken ook kunnen gaan over andere producten dan smartphones. De site denkt daarbij aan de Gear VR. Samsung ontwikkelde de virtual realitybril samen met Oculus. Laat dat bedrijf nu in handen zijn gevallen van Facebook. Mogelijk willen de concerns kijken of ze kunnen samenwerken bij de ontwikkeling van het apparaat.

Facebook heeft al een eigen smartphone ontwikkeld. Dat gebeurde samen met HTC. De HTC First van vorig jaar is de enige smartphone die op Facebook Home draait, een besturingssysteem gebaseerd op Android met een eigen overlay van Facebook.

Meer over