Nieuws

Ruzie Apple en Fortnite kan nog vijf jaar duren

Apple blijft de populaire game Fortnite verbieden in zijn App Store tot zijn juridische conflict met maker Epic Games voorbij is en alle beroepsmogelijkheden zijn uitgeput. Dat heeft Apple laten weten aan Epic. Dit kan nog wel vijf jaar in beslag nemen, zo meldt Epic-topman Tim Sweeney. Apple en Epic zijn in een conflict verwikkeld over de commissies die Apple vraagt van ontwikkelaars van apps bij aankopen door gebruikers. Vorig jaar voerde Epic een eigen betalingssysteem voor Fortnite in.

Hoe je typt laat zien of je een depressie hebt

Apple zou aan technologie werken die depressie en verlies van cognitieve vaardigheden moet herkennen. Dat meldt The Wall Street Journal op gezag van bronnen en documenten. Volgens de krant moeten gegevens over mobiliteit, activiteit, slaappatroon en hoe gebruikers typen kunstmatige intelligentie in staat stellen alarmerende patronen te herkennen. Het idee zou voortkomen uit onderzoek van Apple met de universiteit van Californië en een farmaceutisch bedrijf.

Draadloos opladen met de Sjömärke

Ikea brengt volgende maand een module op de markt waarmee je van tafels, bureaus en planken een draadloze oplaadzone maakt. Je schroeft of plakt de Sjömärke aan een blad of plank van 8 tot 22 millimeter dik, dan ontstaat op die plek een zone die telefoons en andere apparaten kan opladen. Vergelijkbaar met bestaande ‘matten’ en houders waar je apparaten op legt, maar dit werkt door hout en plastic heen. De Sjömärke maakt ­gebruik van Qi-technologie, standaard in draadloos opladen.

Meer over