Philips behelpt zich in Amsterdam eerst met Rembrandt Toren

Philips lijkt haast te hebben met de verhuizing van Eindhoven naar Amsterdam. Alvorens intrek te nemen in het nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid, zal de concerntop onderdak vinden in de Rembrandt Toren naast het Amstel-station in Amsterdam....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Net als Philips geeft de beheerder van de Rembrandt Toren, de projectontwikkelaar Sedijko, geen commentaar op het bericht dat gisteren verscheen in het vakblad Vastgoedmarkt.

Ook Floris Maljers, president-commissaris van Philips, wil niet reageren. 'We zijn voortdurend in gesprek met de raad van bestuur hierover'. Het zal volgens hem niet lang meer duren totdat de definitieve beslissing wordt genomen.

Makelaar DTZ Zadelhoff is door Philips in de arm genomen om nieuwe huisvesting te zoeken, zo bevestigt directeur P. van den Noorda van het Amsterdamse makelaarskantoor. Of de Rembrandt Toren, Amsterdams hoogste kantoorgebouw, Philips' nieuwe onderkomen wordt, wil Van den Noorda bevestigen noch ontkennen. 'Ik heb met Philips afspraken gemaakt. Dan kan ik daarover niet zo maar iets zeggen.'

Philips huurt mogelijk vierduizend vierkante meter van de toren. Met de komst van Philips zou, samen met extra ruimten die ING en Rabobank onlangs hebben gehuurd, het gebouw van 28 duizend vierkante meter volledig bezet zijn.

Meer over