Pas verschenen

Dick Houtzager stelde voor Dominicus een kleurrijke reisgids over de Seychellen samen. Prijs ¿ 29,90...

Sportduikersgids Zeeland van John Neuschwander is het eerste handboek over duiken in de Zeeuwse provincie. Toeristische en praktische informatie in de serie Dominicus Adventure voor ¿ 47,90.

Linda O'Bryan en Hans Zaglitsch staken bijna vijf jaar onderzoek in De wereld van de Maya's, een reishandboek in de reeks Dominicus Thema, dat geheel in het teken van de Mayacultuur staat. Aan bod komen Mexico, Guatemala, Belize, Honduras en El Salvador. In kleur; de prijs bedraagt 45 gulden.

Uitgever Gottmer breidde zijn serie reisgidsen in kleur uit met het nieuwe Oman en de Verenigde Arabische Emiraten door Greet van Deuren (¿ 34,90), alsmede met herdrukken van Schotland (¿ 39,90), Loire (¿ 34,90) en Bourgondië (¿ 42,90).

Veel cultuur, anecdotes en oog voor het detail kenmerken de reisgidsen van het Belgische Davidsfonds. Guido Sweron beschrijft de streek van Voeren (¿ 34,-), Maurits van Liedekerke begaf zich in Pajottenland (¿ 28,50) en Stefan Schaubroeck reisde door Het land van Leie en Latem (¿ 28,50). De gidsen worden in Nederland uitgegeven door Allmedia uit Boekel.

De Eilandspolder ligt in de driehoek Alkmaar, Hoorn en Purmerend en kent graslandjes met namen als Siberië en Tweede Heel. Het gebied wordt beschreven in de Gids voor de Eilandspolder. De auteur is Frans Buissink en de uitgever is het Noordhollands Landschap. De prijs is ¿ 14,50.

Ook voor Nederlanders kan een gids over Amsterdam nog nieuwe ideeën opleveren. Michelin brengt de groene gids Amsterdam en omgeving uit. Hij is te koop voor 27 gulden.

Uitgeverij Open Kaart heeft in twee talen (Nederlands en Duits) een fraai vormgegeven wandel- en fietsklapper over de Kop van Goeree samengesteld. Voor ¿ 14,50 te koop bij ANWB en boekhandel.

Meer over