Netflix in zee met computerspel Skylanders

Francis Underwood en Steven Avery krijgen concurrentie. Na de politieke bloeddorstigheid van House of Cards en de ijzingwekkende juridische dwalingen in Making A Murderer maakt Netflix op zijn onlinebetaalkanaal ruimte voor de lotgevallen van Spyro, Eruptor, Stealth Elf, Jet-Vac en Pop Fizz. Als die namen kinderachtig klinken: Skylanders Academy is een animatieserie gebaseerd op een bijzonder speelgoed.

Netflix- CEO Reed Hastings. Beeld anp
Netflix- CEO Reed Hastings.Beeld anp

Skylanders is een serie computerspellen, begonnen in 2011, waarbij spelers plastic poppetjes gebruiken om de loop van de gebeurtenissen in de game te veranderen. Door een figuurtje op het Portal of Power te plaatsen, komt die tot leven op het tv-scherm. De portal is een podiumpje dat verbonden is met een pc of spelcomputer.

Skylanders is een commercieel succes. Gamesuitgever Activision heeft tegen de 24 miljoen games en rond de 250 miljoen poppetjes. Het 'merk' heeft tot nu toe 3 miljard dollar in het laatje gebracht.

Door de animatieserie aan Netflix te verkopen, weet Activision zich in één klap verzekerd van toegang tot miljoenen televisietoestellen in 109 landen, in plaats van dat het de avonturen van Jet-Vac en Pop Fizz aan afzonderlijke zenders moet zien te slijten. De tekenfilms genereren aandacht voor de games, hoopt Activision. Twee weken terug verscheen er een nieuwe editie, Skylanders Imaginators. Dat biedt de jonge fans de gelegenheid in de game hun eigen Skylander te ontwerpen en om daar zelfs een poppetje van te laten maken met een 3D-printer.

Netflix verwacht dat Skylanders Academy een publiek trekt dat de figuurtjes van de game kent. Het heeft een sterrencast aangetrokken om de stemmen in te spreken: Susan Sarandon, Parker Posey, Ashley Tisdale, Jonathan Banks. De titelsong werd gemaakt door rapper en dj Timbaland.

Meer over