Mogelijk honderden ontslagen bij Twitter

Twitter is van plan honderden mensen te ontslaan. Dat meldt nieuwsmedium Bloomberg in de nacht van maandag op dinsdag. De ontslagen zouden nog deze week vallen.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Als het nieuws klopt, betekent dat dat het sociale medium 8 procent van de werknemers op straat zet. Toen Jack Dorsey vorig jaar aan de leiding kwam, verloren ook honderden mensen hun baan. Twitter maakt verlies en probeert de uitgaven in te perken nu de inkomsten minder snel binnenkomen. Aandelen van het bedrijf werden in een jaar 40 procent minder waard. Op donderdag maakt Twitter de kwartaalcijfers bekend. Drie jaar geleden ging het bedrijf naar de beurs.

Eerder deze maand werd bekend dat Twitter aan het onderhandelen is over een mogelijke verkoop. Die onderhandelingen liepen op niets uit. Potentiële kopers waren onder anderen Salesforce.com en Walt Disney Co. Ook Alphabet, het moederbedrijf van Google, zou over een bod hebben gedacht. Twitter begon pas vorige maand over verkoop te denken. Het lijkt erop dat CEO Jack Dorsey de aandeelhouders en werknemers zo snel mogelijk duidelijkheid wil bieden over de toekomst van het bedrijf, dat moeite heeft met het maken van winst.

Meer over