Lancering vrachtruimteschip uitgesteld om slecht weer

De geplande lancering van het vrachtruimteschip Cygnus naar het internationaal ruimtestation ISS is wegens het slechte weer een dag uitgesteld. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekendgemaakt.

redactie
Het Cygnus-ruimteschip op de Atlas V-raket Beeld afp
Het Cygnus-ruimteschip op de Atlas V-raketBeeld afp

De lancering zou in de nacht van donderdag op vrijdag plaatsvinden, maar wegens de regen en de wolken boven de lanceerbasis van Cape Canaveral, werd besloten de bevoorradingsmissie uit te stellen. Vrijdagavond laat wordt in de Amerikaanse staat Florida een nieuwe poging ondernomen als het weer opknapt.

De Atlas V-raket moest ruimteschip lanceren naar het ISS met meer dan drieduizend kilogram aan goederen aan boord. Het gaat onder meer om levensmiddelen, de uitrusting voor wetenschappelijke experimenten en vervangstukken voor het internationaal ruimtestation.

NASA wil graag de bevoorrading hervatten na acht maanden. Vervoerders vinden is een uitdaging voor de ruimtevaartorganisatie die zelf geen vluchten uitvoert. Vorig jaar ontplofte een Antares-raket van ruimtebedrijf Orbital. Ook een capsule van SpaceX explodeerde vorig jaar.

undefined

Meer over