F1-kampioen Lewis Hamilton gaat de ruimte in (virtueel in Call of Duty)

Lewis Hamilton, de drievoudig Formule 1-wereldkampioen, heeft een virtuele bijrol in de nieuwe Call of Duty, al jaren de bestverkopende oorlogsgame.

Net echt, maar in plaats van tegen een Mercedes-bolide leunt Lewis Hamilton tegen een ruimtevaartuig. Beeld Activision
Net echt, maar in plaats van tegen een Mercedes-bolide leunt Lewis Hamilton tegen een ruimtevaartuig.Beeld Activision

Dat Hamilton 'boldy goes where no Formula 1-racing driver has gone before' maakte de uitgever van de game woensdag bekend.

De Britse coureur zegt al jaren een grote fan te zijn van de gamereeks. Hamilton is te zien in de openingsscène van Call of Duty: Infinite Warfare, als er een oorlog uitbreekt om de macht in het zonnestelsel tussen een soort VN-achtige volkerenbond en militante groeperingen. De F1-coureur is een ingenieur aan boord van het ruimteschip waarmee de held van het verhaal probeert de ondergang van de aarde-zoals-we-die-kennen probeert te voorkomen.

Hamilton zegt in een persverklaring dat 'het een absolute eer is om onderdeel te zijn van dit spel en de serie'. 'Om de ontwikkelaars te ontmoeten in de studio en te zien hoeveel werk en energie in deze game gaat zitten was een onvergetelijke ervaring.' Om zijn gelijkenis in het videospel te krijgen werd Hamilton in een speciale opstelling met tientallen camera's van alle kanten gefotografeerd.

Ook is Hamilton 'gefilmd' terwijl hij een motion capture-pak droeg, een pak dat behangen is met sensoren waarvan de signalen worden opgevangen met speciale camera's. Die gegevens worden door computers verwerkt om een 3D-model van de coureur levensecht te laten bewegen in het computerspel.

Hamilton in de scanner voor Call of Duty. Beeld Kevin Weinstein
Hamilton in de scanner voor Call of Duty.Beeld Kevin Weinstein

Troongevecht

Fans van Lewis en Call of Duty zullen moeten wachten tot 4 november, als de game verschijnt, om te weten hoe lang of kort de cameo van de coureur duurt.

De echte hoofdrol in Infinite Warfare wordt vertolkt door Kit Harington, de 29-jarige Amerikaanse acteur die de rol van Jon Snow speelt in de fantasy-tv-serie Game of Thrones. Voor Harington is het niet de eerste kennismaking met computerspellen: hij sprak in 2014 de stem van zijn personage in voor de episodengame naar Game of Thrones van de Amerikaanse ontwikkelaar en uitgever Telltale Games.

Hamilton is niet de enige sporter die in Call of Duty: Infinite Warfare te zien is: de Ier Conor McGregor, een showworstelaar in het Ultimate Fighting Championship (UFC ), heeft ook een bijrolletje.

Hamilton had het de afgelopen tijd overigens druk buiten het racecircuit: hij verscheen woensdag ook in een reclamespotje voor Epson, de printerfabrikant. We zien de coureur ondergaan in een wervelstorm van vellen papier die uit een printer rollen om vervolgens te worden overgoten met verschillende kleuren inkt.

Hamilton in motion capture. Beeld Kevin Weinstein
Hamilton in motion capture.Beeld Kevin Weinstein
Meer over