Doe-doei (4)

Twee weken geleden werd hier op gezag van lezer H.v.d.Z. gemeld dat 'doe-doei' landelijke bekendheid kreeg door de VPRO-jeugdserie Toscane uit 1998....

Tussendoor moet hier voor de wat later ingestapte lezers evenworden gemeld dat 'oké' en 'zeg maar' al ruimschoots aandachthebben gehad. Overigens zonder dat het merkbaar heeft geholpen.Het grote aantal reacties van lezers die zich aan dit taalgebruikstoren, wettigt de veronderstelling dat het uitroeibaar moetzijn. Doe er dan eens wat aan, luidt het advies, dan moeten weer nog dit jaar van verlost kunnen zijn. In beperkte mate isgeweld voor dit doel wel toegestaan.

Terecht wijst lezer P.v.B. op wat hij noemt de ziekte 'denodig'. Volgens hem gaan met name sportverslaggevers (het valtop dat die het toch wel vaak hebben gedaan) op de tv gebukt onderdit virus. 'Ajax gaat gebukt onder de nodige blessures enz.' Zokunnen we ook op radio en tv vernemen dat het winterse weer denodige aanrijdingen heeft veroorzaakt. Nodig? Hooguit voorkwakkelende schadeherstelbedrijven.

Meer over