CD-romuitgeverij AND genoteerd op Damrak

Het kleine Rotterdamse softwarebedrijf AND International Publishers krijgt donderdag een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. AND kreeg had al eind juli een notering op de Londense parallelmarkt....

Van onze verslaggever

ROTTERDAM

Het is het tweede high-techbedrijf met een buitenlandse beursnotering, dat naar Beursplein 5 stapt. Vorige week maakte de al op Nasdaq genoteerde ASM International uit Bilthoven bekend eveneens deze donderdag naar het Damrak te stappen. ASM maakt machines voor de chipindustrie.

AND, opgericht in 1984, was het eerste Nederlandse bedrijf dat naar de speciale Londense AIM-beurs voor jonge, kleine bedrijven ging. De introductie was een succes. De koers is sindsdien met 54 procent gestegen.

AND wil naar Amsterdam toe om de verhandelbaarheid van de aandelen te vergroten. Maandag maakte het bedrijf ook bekend dat het 600 duizend gewone aandelen heeft geplaatst bij een Nederlandse investeerder tegen een prijs van 100 pence per aandeel. Eind november stonden er 20,7 miljoen stukken uit.

Het bedrijfje, met een omzet van 15 miljoen gulden en een winst voor belasting van 1,4 miljoen gulden in 1995, is actief in het elektronisch uitgeven. AND maakt elektronische landkaarten en naslagwerken op cd-rom. Ook ontwikkelt het systemen voor toegangscontrole.

Meer over