Bijna duizend nieuwe EHBO'ers voor Rode Kruis

Bijna duizend nieuwe vrijwilligers hebben zich bij het Rode Kruis aangemeld na een oproep van de organisatie. De extra hulpverleners voor festivals, evenementen en noodsituaties zijn vooral nodig om aan de groeiende vraag naar EHBO'ers te voldoen.

Een vrijwilliger van het Rode Kruis verzorgd blaren van een wandelaar van de Nijmeegse Vierdaagse. Beeld anp
Een vrijwilliger van het Rode Kruis verzorgd blaren van een wandelaar van de Nijmeegse Vierdaagse.Beeld anp

Begin april maakte het Rode Kruis bekend op zoek te zijn naar zo'n 2000 nieuwe vrijwilligers. Daarop stroomden de reacties binnen, aldus een woordvoerder van de hulpverleningsorganisatie. 'Nog iedere dag komen er nieuwe aanmeldingen binnen.' Van de bijna duizend nieuwe aanmeldingen gaat het om 578 vrouwen. Bijna de helft van alle nieuwelingen is onder de dertig jaar oud.

Vooral dit jaar zijn er volgens de zegsman veel hulpverleners nodig bij grote publiekstrekkers als de Tour de France, Sail, de Nijmeegse Vierdaagse en de van Dam tot Damloop. Zo worden bij de Vierdaagse bijvoorbeeld jaarlijks zo'n zeshonderd hulpverleners ingezet. Daarnaast krijgt de hulporganisatie steeds meer verzoeken om ook bij kleinere evenementen de EHBO te verzorgen.

De eerste nieuwe hulpverleners worden binnenkort ingezet tijdens Koningsdag op 27 april en tijdens dodenherdenking Bevrijdingsdag. De hulpverleners moeten bereid zijn om zich 52 uur per jaar in te zetten voor de evenementenhulpverlening.

Meer over