Bewolking, nevel en mist

Het zonnige weer is voorbij en bewolking, nevel en mist vanaf zee bepalen de komende dagen het weer. Ook gaan de temperaturen omhoog....

Klaas Dros.

Gisteren kreeg het uiterste noorden al een voorproefje van bewolking ennevel, terwijl de rest van het land net als op zaterdag vooral zonneschijnhad. Beide dagen begonnen koud, maar 's middags kwam het kwik overal evenin de plus. Tot een ijsdag kwam het dus niet. De laagste temperatuur werdgemeten in Nieuw Beerta met -9,7 graden.

Vandaag maken alleen de gebieden ten zuiden van de grote rivieren nogkans op zon, vooral het zuidoosten. In het midden en noorden wordt het eenbewolkte dag met hardnekkige nevel of mist(banken). De temperaturen stijgennaar ruim boven nul, richting 3 tot 6 graden. Daarbij waait de wind veelalzwak tot matig uit het noorden.

Verder verandert er de komende dagen weinig. Door het aanhouden vanhogedrukwerking blijven fronten afwezig en dus blijft het rustigwinterweer, maar met wolkenvelden die overheersen. Lokaal kan hardnekkigemist voorkomen.

Het zuiden van Nederland houdt de grootste kans op opklaringen. Inopklaringen vriest het 's nachts nog enkele graden, elders schommelt detemperatuur rond het vriespunt. Overdag stijgt de temperatuur naar waardentussen 3 en 6 graden.

Klaas Dros.

Meer over