TechnieuwsApple, Google en Huawei

‘Apple liet onder druk plan varen om back-ups in iCloud te versleutelen’

Apple Beeld REUTERS
AppleBeeld REUTERS

Apple heeft zo’n twee jaar geleden onder druk van de FBI het plan laten varen om gegevens op zijn iCloud-dienst te versleutelen, meldt persbureau Reuters op basis van verschillende bronnen. Apple verzette zich onlangs tegen het verzoek van de FBI om hulp bij het kraken van twee iPhones van de verdachte van een schietpartij in Florida, omdat de informatie is versleuteld en het bedrijf er zelf niet bij kan. Nu blijkt dat Apple de diensten toch op één punt tegemoet is gekomen.

Google ziet wat in verbod gezichtsherkenning

Sundar Pichai, hoogste baas van Googles moederbedrijf Alphabet, ziet wel wat in een tijdelijk verbod op het gebruik van gezichtsherkenning in de openbare ruimte. Dat zei hij deze week tijdens een bijeenkomst in Brussel, meldt Reuters. Volgens het persbureau werkt de Europese Commissie aan een verbod voor drie tot vijf jaar. Collega-topman Brad Smith van Microsoft was minder enthousiast. Hij wees erop dat de technologie bij bijvoorbeeld het opsporen van vermiste kinderen van nut is.

Huawei gaat eigen besturingssysteem gebruiken voor telefoons en tablets, zegt oprichter

Huawei is van plan zijn eigen besturingssysteem Harmony OS te installeren op telefoons en tablets, heeft de oprichter, Ren Zhengfie, gezegd. Het Chinese techbedrijf had eerder steeds gezegd hoop te houden dat het Android kon blijven gebruiken. Nu Amerikaanse bedrijven niet zonder toestemming zaken mogen doen met Huawei, heeft het zeer beperkt toegang tot besturingssysteem Android, dat van Google is. Het is niet bekend wanneer Harmony OS op Huawei-telefoons komt.

Meer over