Acht nieuwe besmettingen Mexicaanse griep

Er zijn het afgelopen etmaal acht nieuwe besmettingsgevallen met het Mexicaanse griepvirus bijgekomen. In Nederland is tot nu toe bij dertig mensen het nieuwe griepvirus vastgesteld.

De meeste van hen zijn al weer beter, aldus het RIVM. Zes van de mensen zijn in Nederland besmet geraakt, de resterende 24 hebben het Mexico-virus opgedaan na een reis naar Mexico of de Verenigde Staten, waar de afgelopen weken veel mensen besmet zijn geraakt met het virus.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) overweegt alarmfase 6 af te kondigen om aan te geven dart de pandemie volledig wereldwijd is: op meerdere continenten zijn zelfstandige griephaarden ontstaan. De reden is dat nu ook in Australië mensen elkaar op grote schaal besmetten zonder dat er een direct connectie is met landen als Mexico en de Verenigde Staten. ‘Komt het zover dan nemen we daar kennis van’, zegt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid (RIVM). ‘Er zullen hier geen extra maatregelen worden genomen, in Nederland is sprake van een lichte stijging, conform de verwachting.’

]]>

Meer over