22 miljoen euro voor Nederlands WeTransfer

Het Nederlandse bedrijf Wetransfer krijgt 25 miljoen dollar (22 miljoen euro) van een het Amerikaans-Europese Highland Capital Partners om te groeien in de Verenigde Staten.

Screenshot website. Beeld wetransfer.com
Screenshot website.Beeld wetransfer.com

'Geld is niet iets waarnaar we de afgelopen jaren expliciet op zoek waren', aldus directeur Bas Beerens van het Nederlandse internetbedrijf in een verklaring. 'Maar nadat we de afgelopen twee jaar door verschillende investeerders over de hele wereld zijn benaderd, realiseerden we ons dat er grotere mogelijkheden lagen om te groeien als dienst en als merk'.

Beerens richtte het bedrijf in 2009 op samen met Ronald Hans, beter bekend als Nalden. Het is voor het eerst dat het bedrijf een kapitaalinectie heeft ontvangen.

Met Wetransfer kunnen gebruikers kosteloos bestanden versturen die te groot zijn om te mailen. Maandelijks maken ongeveer 25 miljoen mensen gebruik van Wetransfer, zij doen zo'n 70 miljoen transfers. In totaal worden per maand zo'n 70 miljoen bestanden verstuurd. Gebruikers kunnen gratis 2 gigabyte aan data versturen, wat gelijk staat aan ongeveer 2400 foto's.

'Hip neefje'

HSC wil met de investering zorgen dat Wetransfer de Verenigde Staten kan veroveren.' Nu is het overgrote deel van de gebruikers nog Europees.

Met de aandacht die de kapitaalinjectie nu ook in de VS heeft gekregen, kunnen de eerste stappen gelijk worden gezet. Het toonaangevende techblog Techcrunch betitelt Wetransfer vandaag als 'het hippe neefje van Dropbox'.

Meer over