Zwaargewicht Grol snel uitgeschakeld bij WK judo

Henk Grol heeft bij zijn debuut als zwaargewicht weinig indruk gemaakt. De judoka werd zaterdag uitgeschakeld in de tweede ronde van de WK open klasse. Het was de eerste wedstrijd van de 32-jarige Grol sinds zijn vroegtijdige uitgeschakeling op de Olympische Spelen.

Henk Grol tegen Nacif Elias Beeld afp
Henk Grol tegen Nacif EliasBeeld afp

Grol versloeg in de eerste ronde nog vrij eenvoudig de Libanees Nacif Elias. In de tweede ronde liep hij tegen de Wit-Rus Aliaksandr Vachaviak een knieblessure op. Vervolgens kon hij de Wit-Rus geen partij meer bieden.

De blessure is zo ernstig dat Grol komende weekeinde niet kan meedoen aan de grand prixwedstrijd van Den Haag. 'Ik had gedacht met dit lichaam ver te kunnen komen, maar daar heb ik me in vergist. Het was een illusie. Ik word gek van al die blessures. Maar dat ik weer de mat op kan, vind ik het mooiste wat er is', aldus Grol tegen de NOS.

Aan stoppen denkt hij niet. 'Ik wil mezelf een reële kans geven op het EK en WK van volgend jaar. Als het dan weer niet gaat, ga ik de stekker eruit trekken. Maar wel wanneer ik dat wil.'

In het Marokkaanse Marrakech bewees de Fransman Teddy Riner waarom hij te boek staat als beste judoka aller tijden. De tweevoudig olympisch kampioen won zijn tiende wereldtitel in de open klasse.

Meer over