Zoon van Malcolm Glazer verkoopt aandelen Manchester United

Edward Glazer, een van de zoons van de in mei overleden Amerikaanse zakenman Malcolm Glazer, verkoopt zijn aandelen in de Engelse topclub Manchester United. De verkoop moet 28,7 miljoen pond (37 miljoen euro) in het laatje brengen. Dat maakte de Britse openbare omroep BBC vandaag bekend.

Malcolm Glazer. Beeld ap
Malcolm Glazer.Beeld ap

Malcolm Glazer was tot aan zijn overlijden eigenaar van Manchester United en van de American football-club Tampa Bay Bucaneers. Glazer, die sinds zijn vijftiende aan het hoofd stond van zijn familiebedrijf, nam de Buccaneers in 1995 over en zag de club in 2003 de Super Bowl winnen. In 2005 kreeg de schatrijke tycoon ook Manchester United in handen. Dat werd sindsdien vijf keer Engels landskampioen (2007, 2008, 2009, 2011, 2013) en won één keer de Champions League (2008).

Na zijn overlijden werden zijn aandelen verdeeld over zijn zes kinderen. De familie Glazer bezit in totaal ongeveer negentig procent van de aandelen in de club. Tien procent wordt te koop aangeboden op Wall Street, de beurs van New York. De verkoop van de aandelen wordt naar verwachting eind deze week afgerond.

Meer over