Zonder Schippers is Fraser-Pryce oppermachtig

De Jamaicaanse sprintster Shelly-Ann Fraser-Pryce blijft heersen op de 100 meter. De wereldkampioene snelde donderdag in Zürich naar 10,93 seconden en stelde daarmee de eindzege in de Diamond League veilig.

Shelly-Ann Fraser-Pryce. Beeld afp
Shelly-Ann Fraser-Pryce.Beeld afp

Fraser-Pryce, de olympisch kampioene van 2008 en 2012 op de sprint, prolongeerde ruim een week geleden in Peking haar wereldtitel door Dafne Schippers net voor te blijven (10,76 om 10,81). Schippers slaat de Diamond Leaguewedstrijden in Zürich over. De Utrechtse wereldkampioene op de 200 meter doet zaterdag mee aan de Flame Games in Amsterdam.

Achter Fraser-Pryce liep de Nigeriaanse Blessing Okagbare-Ighoteguonor naar het zilver in 10,98, de Amerikaanse Tori Bowie werd net als op de WK derde in 11,06.

De Poolse discuswerper Piotr Malachowski moest in de laatste Diamond Leaguewedstrijd genoegen nemen met de tweede plaats achter landgenoot Robert Urbanek (65,78 om 65,04 meter). De wereldkampioen pakte wel de eindzege in het klassement. Bij het kogelstoten voor vrouwen was Christina Schwanitz oppermachtig. De Duitse wereldkampioene stootte de kogel in Zürich naar 19,91 meter, goed voor goud en de eindzege.

Meer over