Zoetebier tekent driejarig contract bij Sunderland

Edwin Zoetebier vertrekt eind dit seizoen bij FC Volendam. De 27-jarige doelman kwam gisteren een driejarig contract overeen met Sunderland, dat in Engeland van de Premier League naar de eerste divisie is gedegradeerd....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

De club van manager Peter Reid, oud-middenvelder van Everton, betaalt 750 duizend gulden voor Zoetebier, die in zijn contract een aflopende transfersom had staan. Vorig jaar kostte hij nog 1,2 miljoen gulden, volgend seizoen hadden geïnteresseerde clubs slechts 250 duizend gulden voor hem behoeven te betalen.

Volendam hield al langer rekening met het vertrek van de keeper uit Purmerend, die opgeleid werd door Frans Hoek en aan een van de beste seizoenen in zijn loopbaan bezig is. Onlangs trokken de Volendammers Rob Hilbers, reserve-doelman van FC Groningen en voormalige amateur-international, aan.

Zoetebier kwam zes keer uit voor Jong Oranje. Hij debuteerde negen jaar geleden voor Volendam, zijn eerste en enige club, en was sinds het seizoen 1990-1991 de vaste eerste keuze.

Sunderland betrekt volgend seizoen een nieuw stadion. De vereniging speelde sinds 1887 op Roker Park.

Meer over