Zieke Kerber moet opgeven in Charleston

Angelique Kerber leek haar vorm weer helemaal te pakken te hebben, maar zaterdag moest ze opgeven in de halve finales van het tennistoernooi van Charleston. De Duitse nummer één van de plaatsingslijst en winnares van de Australian Open had volgens de organisatie van het toernooi last van een virusinfectie.

Redactie
null Beeld ap
Beeld ap

Kerber begon evengoed wel aan haar halvefinalepartij tegen de Amerikaanse Sloane Stephens, maar keek al snel tegen een achterstand van 4-0 aan. Ze verloor de eerste set, vroeg om een medische time-out, maar staakte op 6-1 3-0 toch de strijd. Hoofdschuddend liep de Duitse naar het net, waar Stephens haar het beste wenste. 'Ik hoop dat ze snel herstelt', zei de Amerikaanse.

Stephens neemt het in de finale op tegen Elena Vesnina. De Russische, die slechts 85ste op de wereldranglijst staat, versloeg verrassend Sara Errani uit Italië in drie sets: 6-4 4-6 6-2. Errani verspeelde in de eerste set een voorsprong en greep de vele kansen die ze daarna kreeg niet aan. De tweede set leek meer recht te doen aan de papieren machtsverhoudingen, maar in de derde set bleek Vesnina ontketend na een vroege break. Ze kwam 2-1 achter, maar pakte vijf games op rij en won.

Stephens kan al haar derde toernooi dit jaar winnen: ze was eerder de beste in Auckland en Acapulco.

Meer over