Update

'Zenden assisteert Benitez bij Chelsea'

Chelsea wil Boudewijn Zenden aanstellen als assistent-trainer van Rafael Benitez. Dat meldden vandaag diverse media in Engeland en Nederland. De club, waarvoor Zenden in het verleden een aantal jaar speelde, heeft het nieuws nog niet bevestigd. Pierre Zenden, de vader van Boudewijn, heeft tegen VI.nl gezegd dat zijn zoon in het vliegtuig zit onderweg naar Londen.

Boudewijn Zenden in het shirt van Chelsea. Beeld ANP
Boudewijn Zenden in het shirt van Chelsea.Beeld ANP

Rafael Benitez werd gisteren aangesteld als de opvolger van de eerder die dag ontslagen coach Roberto di Matteo. Het 3-0 verlies van Chelsea tegen Juventus de avond ervoor en de slechte resultaten in de Premier League hadden Di Matteo de kop gekost. De 52-jarige Benitez is aangesteld om de rest van het seizoen als interim-trainer af te maken.

De 36-jarige Zenden zou hem dus gaan assisteren. De voormalig international (54 interlands) speelde van 2001-2003 voor 'The Blues'. In 2005-2007 speelde Zenden voor Liverpool. Benitez was daar toen trainer.

'Hij is woensdag benaderd door Benitez en zit nu in het vliegtuig', zegt vader én zaakwaarnemer Pierre Zenden tegen VI.nl. 'Sinds gisteren heeft Benitez tig keer gebeld. Ik neem aan dat hij vanmiddag al op het trainingsveld staat, met de manager.'

Verder zegt vader Zenden: 'Ik vermoed dat hij er het seizoen afmaakt, net als Benitez.'

De Engelstalige Wikipedia-pagina van Zenden is alvast aangepast aan zijn nieuwe functie: 'On 22 November 2012, it was announced that Zenden would join Chelsea as Rafa Benitez's assistant. This was his first coaching role of any kind'.

In mei 2011 speelde Zenden zijn laatste wedstrijd voor Sunderland. Daarna lukte het hem niet meer een andere club te vinden, ondanks een stage bij Celtic en het meetrainen met Bayer Leverkusen. Zenden heeft offcieel nooit gezegd gestopt te zijn als professioneel voetballer.

null Beeld
Meer over