Zeilmeisje Laura Dekker grijpt naast zeiltrofee

De Conny van Rietschoten Trofee, voor de beste zeilprestatie of de grootste zeilverdienste van het jaar, is voor 2011 opnieuw toegekend aan Marit Bouwmeester. De 24-jarige Friezin mocht vorig jaar de prestigieuze prijs ook al in ontvangst nemen.

ANP/Redactie
Marit Bouwmeester. Beeld Getty Images
Marit Bouwmeester.Beeld Getty Images

Bouwmeester is de laatste jaren in de olympische Laser Radial tot de wereldtop doorgedrongen. Ze doet volgende maand mee aan de WK in Australië.

Bouwmeester haakte eind vorige week af tijdens het eerste wereldbekertoernooi in Melbourne wegens een lichte voedselvergiftiging. Ze sloot vorig seizoen het wereldbekerklassement als winnares af.

Andere genomineerden waren Laura Dekker, die momenteel in haar eentje de wereld rond zeilt, en zeezeiler Lucas Schröder. De laatste zei vooraf al dat hij geen aanspraak wilde maken op de Conny van Rietschoten Trofee, omdat ook 'zeilmeisje' Laura Dekker tot de genomineerden behoort.

Schöder wilde niet dat zijn prestaties 'met die van Laura worden geassocieerd en vergeleken', schreef hij aan de jury van de belangrijkste Nederlandse zeilprijs.

Laura Dekker. Beeld ANP
Laura Dekker.Beeld ANP
Meer over