Wozniacki uitgeschakeld in Parijs, Kvitova wel door

Caroline Wozniacki is vanmiddag in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld op Roland Garros. De als vijfde geplaatste Deense tennisster verloor in twee sets van de Duitse Julia Görges, de nummer 72 van de wereld. Op het centre court in Parijs werd het 6-4 7-6 (4).

Caroline Wozniacki. Beeld getty
Caroline Wozniacki.Beeld getty

Görges speelt in de derde ronde tegen de Amerikaanse Irina Falconi, die in de tweede ronde de Bulgaarse Sesil Karatantcheva in drie sets versloeg: 3-6 6-1 6-2.

Kvitova
Petra Kvitova plaatste zich wel voor de derde ronde. De als vierde geplaatste Tsjechische verloor tegen de Spaanse Silvia Soler-Espinosa weliswaar de eerste set, maar won daarna alsnog van de mondiale nummer 97. Na 2,5 uur tennis stond het 6-7 (4) 6-4 6-2. Kvitova ontmoet in de derde ronde de winnaar van de partij tussen de als dertigste geplaatste Roemeense Irina-Camelia Begu en de Kroatische Ana Konjuh.

Wozniacki is de tweede favoriete die uitgeschakeld wordt in Parijs. Een dag eerder ging de als tweede geplaatste Roemeense Simona Halep in de tweede ronde ten onder tegen de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni, die als zeventigste geklasseerd staat op de wereldranglijst.

Julia Görges Beeld afp
Julia GörgesBeeld afp
Petra Kvitova. Beeld epa
Petra Kvitova.Beeld epa
Meer over