Wotte stapt op, het gras kriebelt

Tien dagen geleden moest alleen de Raad van Commissarissen van Feyenoord nog het groene licht geven om het contract met technisch-directeur Mark Wotte te verlengen tot 2008....

Wotte zal zijn contract met Feyenoord vandaag voor het bekerduel met Roda JC formeel beëindigen. Al twee weken geleden verzocht Wotte Feyenoord zijn overeenkomst te ontbinden, omdat hij liever weer op het veld wilde staan.

Wotte, oud-trainer van FC Utrecht, FC Den Bosch, Willem II en Jong Oranje, zou de voornaamste kandidaat zijn bij het vorig seizoen uit de Engelse Premiership gedegradeerde Southampton.

Directeur Woodward had Wotte benaderd om manager Harry Redknapp op te volgen, die onlangs terugkeerde naar zijn oude liefde Portsmouth. ‘Wotte gaf aan dat het bij hem weer kriebelde om op het veld te gaan staan’, verklaarde Woerts op de website van Feyenoord. ‘Dat was voor ons een duidelijk signaal.’

Wotte tekende in januari 2004 samen met Ruud Gullit een contract bij Feyenoord. Waar oud-international Gullit door de directie verantwoordelijk werd gehouden voor een falend aankoopbeleid en een teleurstellend seizoen bleef Wotte redelijk buiten schot.

Spelers als Bandalovski, Basto en Gibbs voldeden niet aan de norm. De nieuwe coach Erwin Koeman mopperde al dat hij werd opgezadeld met spelers, die alleen ‘hun salaris opstrijken bij Feyenoord’ zonder de ploeg werkelijk een impuls te geven. Gullit moest weg, Wotte mocht blijven, zij het dat de als adviseur aangetrokken oud-speler Wim Jansen nadrukkelijk over zijn schouder mee mocht kijken.

Volgens directeur Woerts is de kans klein dat Feyenoord een opvolger zal aantrekken voor Wotte. ‘Voorzitter Van den Herik is er al jaren een voorstander van om de functie te splitsen en daar hebben we ook de mensen voor in huis, zegt Woerts.

Meer over