Nieuws

Woods noemt moeizame rentree op golfbaan Augusta een van zijn grootste prestaties

Golfer Tiger Woods sloot zijn terugkeer op de Masters af in de onderste regionen van het klassement. Toch noemde hij het een van de grootste prestaties uit zijn indrukwekkende carrière. Zijn landgenoot Scottie Scheffler ging er met de winst vandoor.

Redactie
Tiger Woods zondag in actie op de laatste hole. Beeld AFP
Tiger Woods zondag in actie op de laatste hole.Beeld AFP

Voor Scheffler, de nummer 1 van de wereld, was het zijn eerste overwinning in een majortoernooi. Hij sloot de laatste ronde op de Augusta National Golf Club af met 71 slagen en kwam op een totaal van 278 slagen, tien onder het baangemiddelde. Daarmee bleef hij de Noord-Ier Rory McIlroy drie slagen voor.

McIlroy zorgde ervoor dat Scheffler op het tweede deel van de baan in Augusta nog flink zijn best moest doen. De Noord-Ier die na drie dagen tien slagen meer nodig had gehad dan Scheffler, sloot af met een ronde van 64 slagen, acht onder het baangemiddelde. Hij sloeg zes birdies en één eagle en had de beste ronde van het hele toernooi.

Scheffler liet zich echter niet van de wijs brengen. De 25-jarige Amerikaan die op weg naar de Masters al drie toernooien had gewonnen, sloeg birdies op hole 3 en 7 en daarna een bogey op 10. Met birdies op 14 en 15 zorgde hij dat het niet meer echt spannend zou worden, al was het putten op de laatste hole even een klus. Na twee missers was het toch raak.

Tiger Woods bedankt het publiek. Beeld AP
Tiger Woods bedankt het publiek.Beeld AP

Tiger Woods

De grootste strijd werd echter geleverd door de 46-jarige Tiger Woods, die zijn verrassende rentree maakte na zijn zware auto-ongeluk van veertien maanden geleden. Ondanks zijn 47ste plaats noemde hij het één van zijn beste optredens. ‘Voor het niet winnen van een toernooi zeker, zonder enige twijfel’, zei de 15-voudig winnaar van een major.

Weken lag Woods in het ziekenhuis na het auto-ongeluk in februari 2021 dat hem bijna fataal werd. Maandenlang was hij niet in staat om te lopen door zware verwondingen, en hij mocht van geluk spreken dat de artsen zijn rechterbeen wisten te behouden. Dat hij weer op de baan stond, was daarom de grootste overwinning ooit.

Zijn rondes van 78 slagen van zaterdag en zondag waren zijn hoogste ooit op de Augusta National. Desondanks liep hij onder luid applaus van de baan. ‘Het was een onvergetelijk gevoel. Dit toernooi betekende zo veel voor mij en mijn familie. Ik blijf het zeggen, maar ik ben echt dankbaar.’

Woods vertelde dat de revalidatie nog lang niet is afgerond. ‘Ik heb nog niet echt het uithoudingsvermogen dat ik zou willen hebben, maar een paar weken geleden wist ik niet eens dat ik hier zou staan.’ De golflegende zei daarom snel weer ‘aan de slag te gaan’ in de gym om zijn benen verder aan te sterken. ‘Ik heb nog veel werk voor de boeg maar ik kijk er met vertrouwen naar uit.’

Applaus voor Tiger Woods. Beeld REUTERS
Applaus voor Tiger Woods.Beeld REUTERS
Meer over