WK CITATEN

We hebben niet zo goed gespeeld als tegen Argentinië. Eigenlijk kon de wedstrijd de volle speeltijd alle kanten op. Het is jammer dat het via strafschoppen beslist moest worden, maar ja, penalty's moeten ook worden ingeschoten....

Vanaf het moment dat Pierre van Hooijdonk er in kwam, hebben we geprobeerd de spitsen van de zijkanten aan te spelen. Bij mij lukte dat een keer en Patrick Kluivert kopte die bal fraai in. Het was een welkome goal. Op dat moment was Brazilië rijp voor de slacht.

We hebben toen nog twee mogelijkheden gehad om de zaak te forceren. Dat schot van Patrick dat net naast ging en het moment dat Pierre onderuit werd getrokken. Volgens mij was dat echt een strafschop.

Misschien hebben we toen ook wel te veel geprobeerd de boel te forceren. We brachten ineens veel meer diepte in ons spel. Misschien was het verstandiger geweest om ook toen de bal te blijven rondspelen en pas op het laatste moment de beslissende pass te geven.

Nu alleen nog die wedstrijd om de derde plaats. Daarin kunnen we toch laten zien dat we eigenlijk bij de beste twee horen.

Ronald de Boer

Heel zuur. We waren er heel dichtbij. Je weet dat strafschoppen een loterij zijn. Maar dan moet je koel blijven. En dat hebben wij verzuimd. We hebben wat laten zien. We hebben er in elk geval alles aan gedaan. Helaas was dat net niet genoeg. Balen.

Aanvoerder Frank de Boer

Dood- en doodzonde dat je zo verliest. We hebben een uitstekend toernooi gespeeld, zijn er heel dichtbij geweest. Wereldwijd hebben we een uitstekende indruk gemaakt. We moeten even de wondjes likken, dan gaan we ons opkrikken voor de strijd om de derde plaats.

Bondscoach Guus Hiddink

God heeft me geholpen. Ik ben blij dat ik aan deze overwinning heb kunnen bijdragen. Brazilië verdiende dit. We hebben nu deze zware strijd tot winst gebracht. We zijn klaar voor de vijfde titel.

De Braziliaanse doelman Claudio Taffarel

Meer over