WK CITATEN

De Argentijn Simeone is een eerste klas toneelspeler en een provocateur; als ploeggenoot ken ik hem erg goed. Hij maakt van elke overtreding een drama....

Gianluca Pagliuca, de keeper van Italië en - bij Inter Milaan - ploeggenoot van Simeone

Engeland heeft gebroken met kick-en-rush; het speelt nu veel moderner voetbal. Maar de Argentijnen vochten als leeuwen en als ze erin slagen nog een paar dingen te verbeteren dan hoeven we tegen Nederland en in de daaropvolgende wedstrijden niet meer zo te lijden als we tegen Engeland hebben gedaan.

Diego Maradona, voormalige ster van het Argentijnse elftal

Wat Dennis Bergkamp een avond eerder tegen zijn Joegoslavische tegenstander deed was veel erger dan waarvoor David Beckham bij ons de rode kaart kreeg. Het was geen brute overtreding en met een gele kaart was de actie zwaar genoeg bestraft geweest. Met elf tegen elf hadden we gewonnen, daar ben ik van overtuigd.

Glenn Hoddle, coach van Engeland

Wij hebben de coaches gevraagd om tijdens wedstrijden niet te roken, in ieder geval om het te laten wanneer de camera's op hen zijn gericht. Maar we kunnen nicotine-verslaafde trainers natuurlijk niet verbieden een sigareje op te steken als de spanning heel erg hoog oploopt.

Keith Cooper, woordvoerder van de FIFA

Meer over