Winst Heerenveen bij Graafschap

De Graafschap heeft vrijdagavond in het duel met Heerenveen te weinig gekregen. De gastheren kregen helemaal niets, waar een gelijkspel op z'n plaats was geweest: 1-2....

ANP

DOETINCHEM

Die stand was al bij rust bereikt. Samardzic opende na twaalf minuten de score. Hij dook vrij op voor doelman Olyslager en stifte de bal koeltjes binnen.

De gelijkmaker kwam halverwege de eerste helft op naam van Rzasa. Hij trof doel nadat Van der Haar en Viscaal mis hadden gemaaid. Het achteraf winnende doelpunt was geheel de verdienste van Mitrita, die Hendriks uitspeelde en diagonaal raakschoot.

De ruim 8000 toeschouwers wachtten vergeefs op nieuw evenwicht. De Graafschap had daar genoeg kansen voor. Doelman Vonk gaf echter geen krimp bij inzetten van Rzasa en Nok. Van der Haar had even daarvoor een goede mogelijkheid laten liggen. Dat zou zo tot het einde blijven.

Invaller Ibrahim (voor Viscaal) claimde in de slotfase vergeefs een strafschop na te zijn aangetikt door Radomski. Scheidsrechter Schaap wilde daar niets van weten. Rzasa, Godee, Van der Haar en Ibrahim zelf slaagden er niet in die tegenvaller goed te maken. Heerenveen stelde er na rust maar één gevaarlijke aanval tegenover met Van Nistelrooy als potentieel afmaker. Olyslager bracht redding.

In de eerste divisie heeft Heracles opnieuw punten laten liggen. FC Zwolle won in eigen huis met 4-2. Vorige week verloren de Almeloërs ook al, toen van ADO Den Haag. De Hagenaars profiteerden vrijdagavond ook van de misstap. In het Zuiderpark won de ploeg van Mark Wotte met 3-0 van Dordrecht'90 en klom naar de tweede plaats van de ranglijst.

Heracles kwam twee keer voor door doelpunten van Jörns. Van Tuinen, die driemaal scoorde, en Bosschaart stelden in de tweede helft de zege voor FC Zwolle veilig.

ADO Den Haag kwam pas in de tweede helft tot scoren. Langeveld, Iliohan en De Jong maakten de Haagse doelpunten.

Meer over