Willem II maakt korte metten met zwak Almere City

Willem II heeft vrijdagavond een eenvoudige overwinning geboekt. De Tilburgers rekenden in de stromende regen voor eigen publiek af met het laaggeklasseerde Almere City (5-0) en stegen daardoor naar de voorlopig derde plek in de Jupiler League.

null Beeld Pro Shots
Beeld Pro Shots

Ali Messaoud opende al in de negende minuut de score, waarna Ruud Boymans en nogmaals Messaoud voor een 3-0-ruststand zorgden. In de tweede helft maakte Bruno Andrade uit een strafschop de 4-0, waarna Norair Mamedov in de slotminuut een vrije trap binnenschoot: 5-0.

In de stand heeft Willem II vier punten achterstand op koploper FC Dordrecht, dat het zaterdag in Rotterdam opneemt tegen naaste belager Sparta.

Nummer laatst FC Oss liep dankzij een gelijkspel tegen Excelsior (2-2) een punt in op Almere. Onderin deden Jong Twente en FC Den Bosch eveneens een prima zaak door hun wedstrijden te winnen. Den Bosch was in een Brabants onderonsje te sterk voor Helmond Sport (3-1), terwijl de beloften van Twente met Telstar afrekenden (3-0). Felitciano Zschusschen maakte in Enschede twee doelpunten.

Fortuna Sittard maakte een mooie sprong omhoog in de middenmoot. Dankzij doelpunten van Gevaro Nepomuceno en Lars Gulpen in de slotfase, werd FC Emmen met 2-0 verslagen. Fortuna wipt daardoor over Emmen in de stand en is nu negende.

null Beeld Pro Shots
Beeld Pro Shots
null Beeld Pro Shots
Beeld Pro Shots
Meer over