Willem II en Go Ahead Eagles beginnen goed

FC Oss is goed begonnen aan de nieuwe competitie in de Jupiler League. De promovendus won vanavond voor eigen publiek de Brabantse derby tegen Helmond Sport met 3-1. Huurling Antonio Stankov en Roy de Ruiter hadden binnen acht minuten succes. De eerste scoorde na een uur nogmaals.

null Beeld

Go Ahead Eagles, getipt als een van de favorieten, begon ook met een zege; een zuinige op Telstar: 1-0. Joep van den Ouweland was de matchwinner.

Willem II wil snel terug naar de eredivisie en onderstreepte dat door in Groningen met 3-1 van Veendam te winnen. De gedegradeerde Tilburgers waren binnen 10 minuten al een heel eind op weg naar de eerste drie punten door treffers van Danny Schreurs en Robbie Haemhouts. Anco Jansen deed in de tweede helft nog wel iets terug, maar de reactie van de Donny Groot kwam bijna per ommegaande.

Eindhoven troefde thuis Emmen met 3-0 af. Bij rust was het 1-0 door Serhat Koç. Josemar Makiavala en Rob van Boekel beslisten het duel.

MVV versloeg Almere City, door het faillissement van RBC op de valreep ontsnapt aan de amateurstatus, met 3-2. De bezoekers kwamen na rust (3-0) met tien man sterk terug dankzij doelpunten van Mikhail Rosheuvel en Fabian Serrarens. Jerson Ribeiro was uit het veld gestuurd.

null Beeld
null Beeld
null Beeld
Meer over