Wielrenner Verdick (21) overlijdt na hartaanval

Wielrenner Gijs Verdick is maandag in het ziekenhuis in Zwolle overleden aan de gevolgen van een dubbele hartaanval die hij vorige week kreeg. De renner was pas 21 jaar. Hij reed voor de ploeg Jo Piels, die uitkomt op amateurniveau.

Redactie
Gijs Verdick. Beeld OrangePictures
Gijs Verdick.Beeld OrangePictures

Verdick was met zijn ploeg in Polen voor de Carpathian Couriers Race. In de nacht van vorige week maandag op dinsdag werd hij getroffen door een hartaanval. Hij werd meerdere keren gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Daar kreeg hij een tweede hartaanval. Door zuurstofgebrek ontstond er hersenschade bij de jonge renner en sindsdien werd hij in kunstmatige coma gehouden. Afgelopen zondag werd Verdick vanuit Polen overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle, waar hij maandag overleed.

Zijn team Jo Piels reageert verslagen. 'Wij zijn enorm geraakt door dit verlies en zeer verdrietig, voor het hele team is het onwerkelijk wat er is gebeurd', laat de ploeg weten op haar website. 'Gijs was een fijne jongen om mee naar de koers te gaan en wij zullen hem enorm gaan missen.'

Verdick is niet de eerste renner die dit jaar het leven heeft gelaten. Na een zware valpartij en een aanrijding met een motor in de koers Gent-Wevelgem overleed de 25-jarige Belg Antoine Demoitié. Zijn 22-jarige landgenoot Daan Myngheer werd tijdens een wedstrijd op Corsica onwel en kreeg in de ambulance een hartstilstand. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Meer over