Wielrenner Veilleux (25) stopt om te studeren

De Canadees David Veilleux van wielerploeg Europcar heeft woensdag aangekondigd dat hij op 25-jarige leeftijd zijn fiets aan de haak hangt. De GP van Québec op vrijdag, en de GP van Montréal op zondag, worden zijn laatste wielerwedstrijden. Hij wil zich focussen op zijn studies en zijn familie, zo luidt zijn verklaring.

null Beeld photo_news
Beeld photo_news

Veilleux werd in juli de eerste deelnemer van Québec aan de Tour de France. Enkele weken daarvoor won hij een etappe in de Dauphiné en droeg hij de gele leiderstrui.

'De Grand Prix van Québec en Montréal worden mijn laatste wedstrijden als professioneel wielrenner. Ik heb de beslissing genomen om mijn carrière te beëindigen met het doel om mijn studie weer op te pakken', verklaarde Veilleux in een communiqué.

'Ik heb mijn sportieve doelen bereikt en nu is het tijd voor andere doelen. Ik kijk positief naar de toekomst want ik kan terug meer tijd doorbrengen met mijn naasten en misschien zelfs een familie beginnen', legde Veilleux uit.

'Ik heb deelgenomen aan verschillende wielerklassiekers waar ik in mijn jeugd alleen maar van kon dromen, zoals Milaan-Sanremo, Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. Ook het WK heb ik mogen rijden. Maar wat echt de kroon spande, was toen ik mocht deelnemen aan de Tour de France. En die reed ik ook nog uit', aldus Veilleux.

Veilleux reed sinds 2011 voor Europcar.

Meer over