Wielrennen: Twee wildcards vergeven voor Tour

PARIJS (ANP) - De organisatie van de Ronde van Frankrijk heeft donderdag de twee wildcards vergeven voor de editie van 2006. De Franse wielerploeg Agritubel en het Spaanse Communidad Valencia hebben een startbewijs gekregen.

Zij completeren het veld van 22 ploegen en 198 renners. De Tour de France begint op 1 juli in Straatsburg. De enige Nederlandse ploeg die deelneemt, is Rabobank.

De Tourploeg van Agritubel heeft mogelijk een Nederlands tintje. Sprinter Hans Dekkers stapte afgelopen winter over van het continental team van Rabobank naar de Franse ploeg. Sportdirecteur Denis Leproux was donderdag verheugd over de beslissing van de Tourdirectie en gaf de Eindhovenaar goede hoop.

,,We hebben nu een heel mooi programma met eerst de Vierdaagse van Duinkerken, de Ronde van Picardië en zeker de Dauphiné Libéré plus de Route du Sud in de aanloop naar de Tour. Jongens als Mercado, Dekkers, Calvente en Martinez zullen van de partij zijn'', liet Leproux optekenen. Juan-Miguel Mercado won een rit in de Tour van 2004. Bij Communidad Valencia is Ruben Plaza de meest aansprekende renner. Hij werd afgelopen jaar zesde in de Ronde van Spanje en vierde bij het WK tijdrijden in Madrid.

Meer over