Waterpoloploeg begint EK met nederlaag

De Nederlandse waterpoloploeg is het Europees kampioenschap in Florence begonnen met een nederlaag van 10-7 tegen Rusland. Bondscoach Johan Aantjes reageerde stoïcijns: 'Rusland is met Kroatië, Italië en Joegoslavië één van de favorieten voor de titel.'..

De Russische spelers, die in de meeste gevallen hun geld in buitenlandse competities verdienen, maakten vooral in de eerste (3-0) en derde (4-2) periode een gemotiveerde indruk. In de derde periode bleef Nederland met 2-2 goed bij, terwijl de vierde en laatste periode met 3-1 in Nederlands voordeel eindigde.

Aantjes prees het spel van Robert Havekotte. De routinier, die terugkeerde in de nationale selectie, slaagde er enkele malen in een tegenstander een tijdstraf aan te smeren.

Nederland speelt vandaag tegen Spanje, in het weekeinde staan de belangrijke ontmoetingen met Roemenië (zaterdag) en Duitsland (zondag) op het programma. Bij een vierde plaats in de poule wordt het team minimaal achtste, wat plaatsing inhoudt voor het olympisch kwalificatietoernooi.

Meer over