Waterpoloërs winnen ook derde duel in Triëst

De Nederlandse waterpoloërs hebben dinsdag ook hun derde duel bij het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst gewonnen. Duitsland werd knap met 9-8 (2-1 2-2 3-3 2-2) geklopt. Daarmee is een plaats in de kwartfinale zo goed als zeker.

Redactie
Robin van Galen Beeld anp
Robin van GalenBeeld anp

Net als in eerdere duels liet Nederland zien over een ijzersterke verdediging te beschikken. Duitsland opende weliswaar de score, maar dat was gelijk de enige treffer van het eerste kwart. Nederland scoorde daarentegen twee keer en ging aan de leiding.

Tussensprint

In het tweede kwart werd de voorsprong van een punt vastgehouden, maar in de derde periode zette Duitsland een tussensprint in en kwam op 4-6. De mannen van bondscoach Robin van Galen herpakten zich en scoorden drie keer op rij om toch met een 7-6-stand het laatste kwart in te gaan. In die laatste periode kwam Oranje zelfs op 9-7 voor, voordat de Duitsers de eindstand op 9-8 bepaalden.

De doelpunten van Oranje waren goed verdeeld over de ploeg. Jesse Koopman, Robin Lindhout en Yoran Frauenfelder tekenden elk voor twee treffers. Jorn Winkelhorst, Thomas Lucas en Luuk Gielen schoten elk een keer raak. Doelman Eelco Wagenaar was met een reeks goede reddingen echter wellicht de belangrijkste speler aan de kant van Nederland.

Meer over