Update

VS handhaaft voorsprong in Ryder Cup

Het golfteam van de Verenigde Staten stevent af op de winst in de prestigieuze Ryder Cup. Het Europese team staat na twee speeldagen op de Medinah Country Club nabij Chicago met 6-10 achter. Zondag volgen de afsluitende 12 singles.

De Engelsman Ian Poulter. Beeld epa
De Engelsman Ian Poulter.Beeld epa

Het Amerikaanse team van captain Davis Love III nam zaterdagochtend (plaatselijke tijd) al afstand door de tweede serie van vier foursomes met 3-1 te winnen. Team Europa, onder leiding van José Maria Olazabal, leek in de middagsessie verder achterop te raken, maar wist er uiteindelijk een gelijkspel uit te slepen van 2-2.

Het koppel Bubba Watson/Webb Simpson begon in de fourballs met een voortvarende overwinning op de Europeanen Francesco Molinari en Justin Rose (5&4). Ook Dustin Johnson en Matt Kuchar haalden een punt binnen voor Team USA door Nicolas Colsaerts en Paul Lawrie te verslaan.
Tiger Woods was opnieuw de afvallige binnen het Amerikaanse team. Hij verloor met Steve Stricker aan zijn zijde voor de derde keer in twee dagen. Luke Donald en Sergio Garcia waren te sterk.

Ian Poulter en Rory McIlroy hielden de hoop op titelprolongatie van Europa levend door Jason Dufner en Zach Johnson te verschalken in de laatste fourball. Vooral Poulter was op dreef met 5 birdies op rij op de laatste holes.

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over