Vrieling derde met Bubalu

Jur Vrieling is er vandaag in Valkenswaard niet in geslaagd met zijn Olympische paard VDL Bubalu het achtste onderdeel van de Global Champions Tour te winnen.

ANP/Redactie
null Beeld getty
Beeld getty

De springruiter uit Holwierde voldeed met twee foutloze rondes in de Grote Prijs wel aan de eisen die bondscoach Rob Ehrens stelt aan een lid van het olympisch kader, maar hij gooide in de barrage een balk af.

Vrieling eindigde als derde en kreeg 37.000 euro toegestopt. De hoofdprijs van 92 mille was voor de Amerikaanse amazone Beezie Madden. Zij stuurde Contes C in de beslissende omloop na 38,38 seconden door de finishlijn, voor de derde keer zonder strafpunten.

De Ier Denis Lynch (Lantinus) werd op ruim een halve tel achterstand tweede.

Lynch was met zijn in Duitsland gefokte paard, tijdens de Spelen van 2008 in Hongkong positief bevonden, de enige andere foutloze combinatie. Edwina Alexander, de Australische vriendin van GCT-initiatiefnemer Jan Tops, eindigde op de haar zo vertrouwde Brabantse bodem als vierde met Cevo Itot du Château.

Ze liep in de barrage 8 strafpunten op.
Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi), Harrie Smolders (Regina Z) en Wout-Jan van der Schans (Eurocommerce Seoul) behoorden na de eerste manche nog tot de top 18, maar konden hun kans op een topprijs niet grijpen.

Meer over