Vollyballers VoCasa dwingen promotie af

Nadat de vrouwen van Dynamo al eerder promoveerden, completeerden de volleyballers van VoCasa zaterdagavond de eredivisie van volgend seizoen. De Nijmeegse ploeg verloor in de tweede wedstrijd om het algemeen kampioenschap van de eerste divisie met 3-2 van VC Weert, maar kon dankzij de ruime winstmarge (3-0) uit de eerste...

Van onze volleybalmedewerker

AALSMEER

Met VoCasa - Volleybal Combinatie Avanti Smash Amigos - heeft Nijmegen na een onderbreking van niet minder dan veertien jaar weer een vertegenwoordiger in de hoogste afdeling.

Aan het begin van het seizoen zag het er absoluut nog niet naar uit, omdat de ploeg van coach Peter Sprenger door het vertrek van spelverdeler en junior-international Gijs Ronnes naar ZVH danig verzwakt was.

Mede door de raadgevingen van assistent-bondscoach Toon van der Burgt speelde VoCasa tijdens de beslissende wedstrijden van de competitie echter ijzersterk.

De Nijmegenaren achterhaalden op de laatste competitiedag koploper Zaanstad en schakelden die ploeg vervolgens uit via een beslissingswedstrijd.

Tijdens het open NK beachvolleybal in de voormalige bloemenveiling van Aalsmeer was de hoofdrol voor Debora Schoon en haar zus Rebecca. Schoon was jarenlang succesvol met Lisette van de Ven. Dit seizoen speelt ze echter maar haar elf jaar jongere zus, die naar spel en motoriek haar evenbeeld is.

De nieuwe combinatie bleek in de eindstrijd veel te sterk (12-6, 12-4) voor het uitgebluste Deense duo Jorgensen/Sommer.

Bij de mannen ging de titel naar Michiel van der Kuip en Marco Klok. In een aantrekkelijke finale met veel spectaculaire rally's bleken ze tegen het Duitse koppel Ahmann/Hager vooral aanvallend beter: 11-12, 12-2, 12-9.

Meer over