Volleybalsters openen GP tegen Zuid-Korea

De Nederlandse volleybalsters vertrekken maandag naar Zuid-Korea voor de Grand Prix. De ploeg van Bert Goedkoop zou aanvankelijk een week eerder naar Azië reizen, maar Jakarta trok zich op het laatste moment terug als organisator van een reeks wedstrijden....

ANP

ZEIST

Nederland opent het toernooi nu in Suwon, in de buurt van Seoul, op vrijdag 8 augustus om 13.00 plaatselijke tijd (06.00 Nederlandse) met de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Het team speelt verder nog tegen Cuba (9 augustus) en Japan (10 augustus). Vervolgens reist de selectie naar Taipei voor de wedstrijden tegen Rusland (15 augustus), de Verenigde Staten (16 augustus) en Zuid-Korea (17 augustus).

Erna Brinkman en Cinta Boersma, die samen in de Braziliaanse competitie gaan volleyballen, ontbreken in de selectie. Boersman herstelt van een knieoperatie. Brinkman heeft rust gekregen.

De selectie: Jerine Fleurke, Jettie Fokkens, Riëtte Fledderus, Ingrid Visser, Elles Leferink, Claudia van Thiel, Irena Machovcak, Kitty Sanders, Suzanne Luttikhuis, Francien Huurman, Mascha Timmer en Chaine Staelens.

Meer over