Update

Volleybalsters hebben ook geen kind aan Bulgarije

De Nederlandse volleybalsters hebben zaterdag ook hun tweede wedstrijd bij het Europees kampioenschap in de Italiaanse plaats Busto Arsizio gewonnen. Oranje versloeg Bulgarije met 3-0 (25-23 25-17 25-23). De vrouwen van bondscoach Avital Selinger waren in het eerste duel te sterk voor Spanje.

ANP/Redactie
Avital Selinger. © ARCHIEF PRO SHOTS Beeld
Avital Selinger. © ARCHIEF PRO SHOTS

Nederland heeft zich nu verzekerd van deelname aan de tussenfase voor een plaats bij de laatste acht. Met een zege zondag op wereldkampioen Rusland plaatst Oranje zich als winnaar van de groep rechtstreeks voor de kwartfinales. De tegenstander uit de tussenronde komt uit groep B met gastland Italië, Kroatië, Azerbeidzjan en Turkije. De vrouwen van Selinger zijn al zeker van de tweede plaats in de groep en spelen bij verlies tegen Rusland dan tegen de nummer 3 uit groep B.

Het team van Selinger had het lastig tegen de taaie Bulgaarse vrouwen. Oranje kwam in het begin van de eerste set op achterstand, maar boog die om in een ruime voorsprong (14-9). Oranje slaagde er echter niet in deze marge vast te houden. Met moeite trok Nederland de set met 25-23 naar zich toe.

In het tweede bedrijf liet Nederland Bulgarije van 14-9 terugkomen tot 15-14. Maar door een goede servicebeurt van Maret Grothues liep Oranje toch weer uit en pakte de set met 25-17. In de derde set kwam de ploeg van Selinger met 14-17 achter. Nederland vocht zich, opnieuw gesteund door een sterke service van Debby Stam, terug. Oranje besliste de wedstrijd met 25-23.

Meer over