Update

Volleyballers sluiten af met zege

De Nederlandse volleyballers hebben zondag het WK-kwalificatietoernooi voor eigen publiek in Almere met een overwinning afgesloten. Na de nederlaag zaterdag tegen Oekraïne was de ploeg van bondscoach Edwin Benne met 3-0 (25-18 25-23 25-16) te sterk voor Roemenië.

null Beeld epa
Beeld epa

Oranje had zich ondanks het verlies zaterdag wel al verzekerd van een plek in de derde en beslissende voorronde. De Nederlandse mannen kunnen hierin in januari een startbewijs voor de wereldtitelstrijd volgend jaar in Polen afdwingen.

De ploeg van Benne had zich in mei al rechtstreeks kunnen plaatsen voor deze fase. Oranje verloor echter de laatste wedstrijd van het eerste deel van de WK-kwalificatie van Kroatië en werd daardoor veroordeeld tot een extra toernooi. Nederland kon in het Topsportcentrum niet in alle wedstrijden overtuigen, maar klaarde de klus uiteindelijk wel.

Voor aanvang van de wedstrijd werd aanvoerder Rob Bontje gehuldigd door de voorzitter van de Nederlandse Volleybalbond Hans Nieukerke. Hij speelde tegen de Roemenen zijn 300e interland voor Oranje. Hij debuteerde in mei 2003. Hij startte in de basis. Benne koos verder voor Nico Freriks, Thijs ter Horst, Robin Overbeeke, Wytze Kooistra, Maarten van Garderen en Gijs Jorna.

In de eerste twee sets moest Nederland terugvechten van een achterstand. In het derde bedrijf had Oranje van het begin het heft in handen en maakte het toch nog overtuigend af.

Meer over