Volleyballers nu kansloos in vijfde set

De Nederlandse volleyballers hebben het ook in de tweede wedstrijd tegen Portugal in groep E van de World League laten aankomen op vijf sets. Ditmaal redde Oranje zich daarin niet. De Portugezen kwamen tweemaal op voorsprong in sets (1-0 en 2-1) en wonnen uiteindelijk met 3-2 (25-22 21-25 25-23 21-25 15-10).

Zaterdag begon de ploeg van bondscoach Edwin Benne sterk in Almere (2-0) om pas in de beslissende tiebreakset, na een achterstand, alsnog toe te slaan. Die veerkracht ontbrak een dag later. Nederland heeft nu in de rangschikking na vier wedstrijden 1 punt minder dan koploper Tsjechië, op 13 en 14 juni de volgende tegenstander. Portugal, dat door een minder setratio derde is, gaat op bezoek bij Zuid-Korea.

Diagonaalaanvaller Robin Overbeeke was vandaag opnieuw de productiefste speler met 19 punten. Aanvoerder Jeroen Rauwerdink en Dick Kooy, de andere passer-loper, deden met 18 nauwelijks voor hem onder in het ruim 2 uur durende duel.

Spelverdeler Nimir Abdelaziz droeg aanvallend, blokkerend en serverend 8 punten bij. Hij bleef de hele wedstrijd staan, in tegenstelling tot zaterdag toen ook Yannick Harskamp nodig was voor het geven van de set-ups.

Benne begon elke set met zijn vertrouwde basis en wisselde nauwelijks. 'Het was close', keek de oud-international terug. 'We begonnen in elke set goed, maar ons niveau is niet constant genoeg. We hopen ons te verbeteren door heel veel wedstrijden te spelen.'

Meer over