Volleyballers missen finale in Sydney

De Nederlandse volleyballers zijn er vandaag niet in geslaagd de finale van de tussenronde van de World League in Sydney te bereiken. De ploeg van bondscoach Edwin Benne ging met 3-0 (25-23 25-12 27-25) onderuit tegen gastland Australië.

null Beeld anp
Beeld anp

De winnaar van de Final Four plaatst zich voor de grote eindstrijd van de World League in Florence. Oranje komt hier echter niet meer voor in aanmerking. Australië speelt om dit ticket tegen Frankrijk, dat België versloeg. Nederland speelt zaterdag nog om de derde plaats tegen de Belgen.

Nederland kwalificeerde zich als groepswinnaar voor de tussenronde. Afgelopen weekeinde wonnen de mannen van Benne twee keer van Tsjechië. Maandag stapte het team op het vliegtuig naar Australië. De vermoeidheid werd vooraf na een lange reis en het tijdsverschil gevreesd.

Toch begon Oranje wel goed aan de wedstrijd. In de eerste set ging het lang gelijk op. Australië was in de slotfase net iets beter. In het tweede bedrijf kwam Nederland er echter niet aan te pas. In de derde set kwam Oranje nog wel terug van een achterstand. De ploeg overleefde nog wel twee setpunten, maar slaagde er niet in de wedstrijd nog te verlengen.

Meer over