Volleyballers in vijf sets langs Koreanen

De Nederlandse volleyballers zijn terug aan kop in groep E van de World League. Het team van bondscoach Edwin Benne versloeg in Daejeon de Zuid-Koreanen moeizaam. In de beslissende vijfde set trok Nederland met 14-16 net aan het langste eind. De andere setstanden waren: 31-29 16-25 25-23 30-32. Morgen nemen beide landen het opnieuw tegen elkaar op.

Oranje profiteerde van het verlies van Portugal in Tsjechië een dag eerder. Nederland en Portugal hebben nu allebei 16 punten, maar Nederland leidt op basis van meer gewonnen wedstrijden.

De partij duurde ruim tweeënhalf uur. In de eerste set kreeg het team van Benne liefst zeven kansen om de set te beslissen, maar dat lukte niet. Zuid-Korea sloeg bij de eerste kans, op 30-29, wel direct toe. Met ruime winst in set twee trok Nederland de stand gelijk.

Ook in de derde en vierde set waren de verschillen klein. Zuid-Korea leek de partij met 3-1 te gaan winnen, maar mede dankzij vier punten op rij van Thomas Koelewijn kwam Oranje langszij en bleef het met 30-32 in de wedstrijd. In de beslissende set zorgde aanvoerder Dick Kooy met een harde ace voor het beslissende punt: 14-16.

Kooy nam 22 punten voor zijn rekening. Maarten van Garderen kwam tot 19 punten en Koelewijn tot 17.

Meer over