Volleybal: Zege volleybalsters Martinus

AMSTELVEEN - De volleybalsters van Martinus hebben woensdag een belangrijke overwinning geboekt in de Champions League. Door de winst op het Zwitserse Volero Zürich blijft de ploeg van coach Avital Selinger in de race voor een plek in de volgende ronde.

Martinus versloeg de Zwitserse vrouwen met 3-0 (25-17 25-16 28-26). De ploeg met Nederlandse internationals moet het volgende week in de laatste groepswedstrijd opnemen tegen het Spaanse Hotel Cantur Las Palmas. Tegen dit team boekten de vrouwen van Selinger de enige andere zege in de poule.

Het duel tegen Zürich moest in de derde set bij een stand van 5-5 een uur worden stilgelegd wegens een stroomstoring. Na deze onderbreking viel het spel van Martinus wat terug. De Zwitsersen kregen zelfs drie keer een setpunt, maar de Amstelveense vrouwen wisten deze weg te werken en beslisten het duel met 28-26.

Nesselande

De volleyballers van Ortec.Nesselande staan in de Champions League na zeven duels nog steeds met lege handen. De ploeg van coach Peter Blangé verloor woensdagavond in Griekenland met 3-0 van Iraklis Thessaloniki.

De Nederlandse kampioen was in de eerste twee sets bijna gelijkwaardig, daarna knakte Nesselande: 28-26 25-23 25-17.

Meer over