Volgens AC Milan speelt Reiziger volgend seizoen voor Barcelona

De Nederlandse voetbalinternational Michael Reiziger zelf doet er het zwijgen toe, maar een woordvoerder van zijn huidige club, AC Milan, heeft andermaal bevestigd dat de voormalige Ajacied is verkocht aan Barcelona....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Volgens Adriano Galli heeft Reiziger ook persoonlijk overeenstemming met de Spanjaarden bereikt. Met Reiziger zou ook de Franse international Christophe Dugarry van AC Milan naar Barcelona verhuizen.

Reiziger keerde vorig jaar Ajax de rug toe en trad, samen met zijn clubgenoot Edgar Davids, in dienst van AC Milan. De Nederlandse verdediger slaagde er bij de sukkelende Italiaanse formatie niet in een vaste plaats te verwerven. Al eerder lieten woordvoerders van de Italiaanse club weten dat er volgend seizoen geen plaats meer voor Reiziger bij AC Milan zou zijn.

Michael Reiziger zelf heeft tot dusver steeds ontkend dat hij contacten heeft met mogelijk nieuwe werkgevers. 'Er is er maar één die bepaalt of ik weg ga bij AC Milan, en dat ben ik zelf.'

De Italiaanse club zou voor Michael Reiziger en Christophe Dugarry zo'n 12 miljoen gulden ontvangen van Barcelona. De Italianen namen Reiziger, samen met de van een beenbreuk herstellende Edgar Davids, een jaar geleden transfervrij over van Ajax.

Meer over