Volewijckers op weg naar finale om kampioenschap

Een vroege felicitatie kan ongeluk brengen. Frans van Iersel nam zaterdagavond na de 28-25 winst op titelfavoriet AAC 1899 de gelukwensen in ontvangst....

Het ging de coach van De Volewijckers te ver om nu al te stellen dat zijn ploeg in de 'best of five' finale zal staan. Met drie thuiswedstrijden voor de boeg moet het wel heel raar lopen als de formatie van Van Iersel niet in de eindstrijd staat. De trainer uit Lelystad gaat bij zijn afscheidstournee dan op jacht naar de vijfde landstitel na twee keer Ookmeer en Aalsmeer.

Het duel tussen AAC 1899 en De Volewijckers was een van die kleine checkpoints om te kijken wie waar staat. Het is een veeg teken voor de Arnhemsen dat het na de 33-16 zeperd tegen Swift nu tegen De Volewijckers ook de tweede wedstrijd in de kampioensronde verloor. De nummer een van de reguliere competitie lijkt de klus kwijt.

De thuisploeg had vrijwel het gehele duel de leiding. Tot tien minuten voor het einde bij 22-20 leek er niets aan de hand, maar daarna liet AAC 1899 het flink afweten. De Volewijckers-doelvrouwe Daphne Riool pakte wel de ballen die de matig keepende Ingeborg Vlietstra aan de andere kant liet gaan.

De Volewijckers was koelbloediger. Met Dorothy Mul en Yvonne Paardekooper beschikt de ploeg over twee fysiek sterke opbouwspeelsters die gemakkelijk scoren. Paardekooper zorgde met drie doelpunten op rij voor de eerste Amsterdamse voorsprong na de pauze (22-23). Jasjavarda Bogaard tekende met twee droge knallen voor een beslissende marge van drie.

Met Mariska Schenkel heeft De Volewijckers ook de beoogde opvolgster van international Olga Assink.

Meer over